• Jaaaaaa, we mogen weer!

Gisteravond zijn de richtlijnen van Sportservice Veenendaal gepubliceerd en vanochtend is ons protocol goedgekeurd door Sportservice Veenendaal. In de bijlage vinden jullie het protocol.Dat betekent dat we de sporthal weer in mogen!

In ieder geval heeft het bestuur besloten dat we deze zomer geen zomerbadminton aan gaan bieden en we deze zomer geen spelers van andere verenigingen uitnodigen om deze zomer bij ons te komen spelen, zoals we dat normaliter elk jaar wel doen. Wij gaan ons eigen seizoen door laten lopen gedurende de maanden juli en augustus met de normale speelmogelijkheden, dinsdag en donderdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur voor de senioren en de jeugdtraining op donderdag tussen 18.00 en 19.30 uur.

Dat alles nog niet normaal is, is wel duidelijk en we zullen ons nog wel aan een paar extra regels moeten houden.
    1 Van de belangrijkste wijzigingen is dat tijdens onze sportavonden de toegangsdeur voorlopig niet open mag blijven. De sleutelhouders kunnen met de toegangssleutel naar binnen maar daarna valt de deur direct weer in het slot. Dat betekent dat we met 3 tijdsmomenten gaan werken voor de senioren op de dinsdag en de donderdagavond waarop 1 van de leden die al binnen zijn even vanuit de zaal naar de deur komt lopen om de toegangsdeur te openen. Dat is om ongeveer 19.00 uur, 19.45 uur en 20.30 uur. Je hebt dus kans dat je even moet wachten voordat je naar binnen kunt, we rekenen op jullie begrip!

De jeugdtraining op de donderdag zullen we om 18.00 de deur open doen waardoor alle jeugdspelers in 1 keer naar binnen kunnen komen.

Verder zijn de volgende richtlijnen van kracht:

–           Blijf thuis als je klachten hebt en laat je zo snel mogelijk testen.

–          Na het spelen van een partij moet iedereen die ouder is dan 18 weer de anderhalve meter afstand tot elkaar in acht nemen. Geef geen high-five na een partij maar bedank elkaar bijvoorbeeld mondeling en houdt daarbij de 1,5 meter afstand in acht.

–           Desinfecteer je handen met handgel voordat je de sporthal in gaat.

–        Daarnaast ligt er een map in de zaal waarin men zich moet registreren. Deze namen met telefoonnummer worden 4 weken bewaard en daarna vernietigd zodat we bij een eventuele uitbraak weten wie er aanwezig waren en er door de betreffende instanties contact met deze mensen opgenomen kan worden.

–           Er is altijd 1 van de sleutelhouders de gehele speelavond aanwezig als eindverantwoordelijke. Meestal is dat Roland Halekor (06-50589671) maar als hij er niet is wijst hij iemand anders aan. Volg zijn/haar aanwijzingen ook op.

–           In het hele gebouw zijn looproutes aangebracht waardoor de 1,5 meter afstand aangehouden kan worden. Volg deze looproutes op.

–           De kleedkamers en tribunes blijven gesloten tot Sportservice Veenendaal beslist dat ze weer open mogen. Kom dus in sportkleding! Het toilet is wel toegankelijk maar ga vooraf thuis naar het toilet.

–           Toeschouwers zijn niet toegestaan, alleen sporters mogen de binnensport accommodatie betreden. Ook ouders mogen de sportzaal en tribune niet betreden.

–           Na het sporten moeten sporters de sportaccommodatie direct weer verlaten.

–           De sporters mogen alleen spelen met zijn/haar eigen racket.

–           In tegenstelling tot de volwassenen hoeven jeugdleden onder de 18 jaar geen afstand te bewaren tot elkaar. Wel moeten ze 1,5 meter afstand houden tot hun trainer of andere volwassenen.

Het naleven van deze regels is heel erg belangrijk! Deze moeten aangehouden worden en eventueel opgelegde boetes bij het niet nakomen is/zijn de betreffende personen verantwoordelijk en niet de vereniging. De gevolgen bij het niet nakomen kunnen persoonlijk, maatschappelijk en ook voor de vereniging verregaande gevolgen hebben. Laten we ons gezonde verstand gebruiken en er voor zorgen dat we binnenkort al deze regels niet meer nodig hebben en we weer vrijuit kunnen spelen.