• EHBO – Cursus reanimatie met AED en sport-EHBO

Woensdagavond 1 november 2017 is een aantal leden van de vereniging samengekomen voor een cursus reanimatie met AED en sport-EHBO. Voor de meesten was dit een opfriscursus: hoe moest het allemaal ook alweer? Over het algemeen zat de kennis er nog goed in, dus dat geeft vertrouwen, mocht er een keer iets gebeuren. Slechts de handelingen voor de stabiele zijligging waren wat weggezakt, maar na wat oefenen werd de een na de ander netjes op de zij gepositioneerd.

Tijdens de cursus werd ook met een demo-AED op een pop geoefend, zodat we konden leren hoe we moeten handelen bij een reanimatie. Verder werd uitgelegd hoe te handelen wanneer je in een situatie komt waarbij er geen AED beschikbaar is of wanneer je alleen bent.

Aan het einde van de avond is de enkel van Henk nog even netjes gezwachteld en ook de pols van Simone heeft een keurig verband gekregen. Al met al een erg leerzame avond, hoewel we hopen de theorie nooit in de praktijk te hoeven brengen!

Simone Perfors