• Dynamictennis

In het najaar vindt elk jaar een aantal dynamictennistoernooien plaats. Tijdens deze toernooien hebben de spelers onze vereniging weer goed vertegenwoordigd.

8 oktober – NK dubbel
    We begonnen op zondag 8 oktober met het Nederlands Kampioenschap dubbelspel, dat dit jaar in Haps gehouden werd. Op deze dag speelden twee koppels van onze vereniging mee: Gert-Jan Enzlin met Roland Halekor (in de hoogste klasse, A) en Kevin Hendriks met Niels Baars (in de laagste klasse, D).

Voor Niels was het de eerste keer dat hij meedeed aan een toernooi, maar dat kon hem niet deren. Samen met Kevin behaalde hij een prachtige tweede plaats in de D-klasse. Na een nerveuze start begonnen de heren steeds meer in hun spel te komen en kwamen ze alle poulewedstrijden, de kwartfinale en de halve finale ongeschonden door. In de finale moesten zij helaas hun meerdere erkennen in het duo Wijngaards/Van Hal.

In de A-klasse presteerden Gert-Jan en Roland het om aan het eind van de dag in de grote finale te staan. Al vanaf de eerste wedstrijdbal werd duidelijk dat zij gekomen waren om met een prijs naar huis te gaan. Zowel de poulewedstrijden als de halve finale kwamen zij vrij gemakkelijk door. Helaas verloren zij de finalewedstrijd tegen Paul Sommers en Kevin Pluk van Taflan, herhaaldelijk kampioenen, met 21-17 en 21-10. Maar tweede van Nederland worden is een prachtige prestatie! Zij mogen terugkijken op een geslaagde dag met de gedachte dat zij op dit moment het op-één-na-beste koppel van Nederland zijn.

4 november – Gelders kampioenschap dubbel
    Zaterdag 4 november was het Gelders kampioenschap dubbel, waar ons nieuwste lid, Anice van der Rhee, aan mee heeft gedaan samen met een speelster van haar oude vereniging. Gezien haar fanatisme verwachten we dat zij in de toekomst voor onze vereniging ook nog genoeg toernooien zal gaan bezoeken.

12 november – Masters
    Op zondag 12 november was het Masterstoernooi in ’s Hertogenbosch: een erg leuk toernooi waar je aan de hand van de ochtendresultaten ’s middags in de A-, B- of C-klasse uitkomt. Ook hier hebben we weer een aantal goede resultaten behaald. Niels Baars eindigde in de C-klasse op de vierde plaats. Kevin Hendriks wist zich na de ochtendwedstrijden verrassend te plaatsen voor de B-klasse, waar hij op een zevende plaats geëindigd is. Gert-Jan Enzlin en Roland Halekor plaatsen zich, zoals verwacht, voor de A-klasse. Gert-Jan werd zevende en Roland is op de derde plaats geëindigd. Deze resultaten geven vertrouwen voor de toekomst en bewijzen maar weer eens dat leden uit onze vereniging momenteel op een zeer behoorlijk niveau dynamictennis spelen.

NK enkelspel 2018
    Het zou geweldig zijn om op zaterdag 31 maart 2018 met een grote groep spelers mee te doen aan het Nederlands Kampioenschap enkelspel in De Maaspoort te ’s Hertogenbosch. Iedereen die meegaat, zal uitkomen op zijn of haar eigen niveau. Dat maakt de dag leuk voor iedereen.