Badminton is fit, fast & fun?

Dus badminton is fit, fast & fun? Jazeker! Badminton is de snelste racketsport en als je de basis een beetje onder de knie hebt, lijkt het niet op dat campingspelletje. Want in plaats van naar elkaar over te slaan, gaat het er juist om dat je punten scoort door de shuttle op de grond van de tegenstander te krijgen. En daar word je behoorlijk fit van, want zo gemakkelijk is het niet! Je hoeft er niet sterk voor te zijn, omdat techniek en tactiek veel belangrijker zijn. Badminton vereist dan ook de nodige vaardigheden, maar de meeste mensen pakken de sport snel op. En dan zul je merken dat het een ontzettend leuke sport is om te beoefenen!

Bij Wijksportvereniging Dragonder-Noord starten regelmatig nieuwe spelers en het overgrote deel van de spelers speelt op recreatief niveau. Dat wil zeggen dat de onderlinge partijen ergens om gaan, maar de ontspanning en gezelligheid voorop staan. Als club met een recreatief karakter zijn er geen verplichte trainingen of competitiewedstrijden. Wel zijn er altijd mensen die bereid zijn om aanwijzingen te geven. De leeftijdscategorie laat zich het best omschrijven als 18 – 88; met andere woorden, iedereen is welkom. Er wordt niet gelabeld en dames en heren spelen gemengd samen.

Sinds een paar jaar bieden wij ook de mogelijkheid om mee te doen met de recreantencompetitie regio centrum van Badminton Nederland. Eens per jaar wordt er door de vereniging een recreanten mixtoernooi georganiseerd. Ook nemen sommige spelers zelf deel aan (recreanten)toernooien in de omgeving.

Wil je graag meer weten, neem dan contact met ons op. Maar het beste is om de sport zelf te ervaren. Daarom ben je van harte welkom om een aantal keer vrijblijvend mee te komen spelen! Wat je nodig hebt zijn geschikte zaalschoenen en wat sportkleding, dan zorgen wij dat er een racket beschikbaar is.

• Sportagenda

Vandaag

No upcoming classes for today

• Speeltijden